Decoratieve afbeelding van iemand die werkt met een handschoenkast

Montair zorgt voor een veilig en stabiel milieu in research en productieomstandigheden. Dit doen we met onze handschoenkasten (isolatoren) en met straling afschermende producten (nuclear shielding), voor toepassingen in de chemische, farmaceutische en nucleaire industrie.

Handschoenkasten en toepassingen

  • Wij leveren al meer dan 40 jaar RVS-isolatoren;
  • Op maat gemaakt en gestandaardiseerd;
  • Aan R&D centra, universiteiten, laboratoria en diverse industrieën;
  • Van een compacte handschoenkast geschikt in kleine laboratoria tot en met complete chemische reinigingsstraten met handschoentoepassingen;
  • Voor iedere toepassing waarbij tijdens het onderzoek of productie geen invloeden van buitenaf mogen binnendringen of waar bescherming van de operatoren van belang is.

Door onze jarenlange ervaring is Montair bekend met de techniek en regelgeving van de handschoenkasten. Wij ontwerpen, maken en installeren de isolator die u nodig heeft. Vanwege het duurzame materiaal heeft u weinig tot geen onderhoud en kunt u er zelfs na vele jaren van gebruik (meer dan 20 jaar is onze norm) voor kiezen om de isolatoren volledig op te knappen en aan de laatste stand der techniek te brengen. Hiermee dragen we bij aan de circulaire economie en gaat er zo min mogelijk materiaal verloren.

Meer informatie aanvragen

Straling afschermende installaties

Montair heeft jarenlange ervaring met nucleaire afscherming voor verschillende straling afschermende toepassingen. Wij voorzien u onder andere van schuif- of draaideuren die door de dichtheid en het juiste staal de omgeving afschermen van de stralingsbron.

Omdat iedere locatie uniek is, gaan we graag met u in gesprek over wat in uw situatie de meest veilige en duurzame oplossing is.

Meer informatie aanvragen