Bedrijfspand van Montair Environmental Solutions waar een herder met schapen voorbij loopt
Icoon van een wereldbol, blaadje en atoom op een lichtblauwe achtergrond

Onze missie

Wij willen bijdragen aan een duurzame, schone en veilige omgeving voor de huidige en de volgende generaties door onze klanten te helpen hun milieudoelstellingen te behalen. Daarom leveren wij kwalitatief hoogwaardige, milieuvriendelijke procesoplossingen. Maar uiteraard doen wij er zelf ook alles aan om onze eigen bedrijfsvoering zo verantwoord mogelijk te maken.

1. Duurzame energie

Op het dak van ons pand liggen 564 zonnepanelen. Met deze panelen wekken we meer dan voldoende zonne-energie op om ons bedrijf enkel en alleen op groene stroom te laten draaien.

Duurzaam Montair Environmental Solutions
Solar

344.13 MWh
Total Yield
since 2022

Industry

163.46 tons
CO2 avoided
since 2022

Sun

0.00 kWh
last hour

kWh yield per month

2. Steun aan de omgeving

Wij zetten ons wereldwijd in voor klanten zodat zij overal hun milieudoelstellingen kunnen realiseren. Maar we vergeten onze directe omgeving ook zeker niet. We dragen graag bij aan verschillende lokale initiatieven voor mens, milieu en maatschappij.

3. Duurzaam vervoer

Steeds meer bedrijfsauto's van Montair zijn volledig elektrisch. Daarnaast bieden we bezoekers met elektrische auto's ook graag de mogelijkheid hun auto op te laden aan een van onze laadpalen. 

Een groot deel van onze collega's is zelfs nog beter bezig en komt gewoon op de fiets naar het werk. Met ons fietsplan proberen we dit nog verder te stimuleren.

Foto van collega's van Montair tijdens een fietstocht
Tablet in de werkplaats van Montair

4. Digitale werkplaats en LED-verlichting

In onze werkplaats maken we gebruik van tablets om alle informatie te bekijken en verwerken. Dit is niet alleen handiger voor onze collega's, maar bespaart ook nog een hele hoop overbodig papier.

Alle lampen in de werkplaats en de kantoren hebben we vervangen door LED-varianten. Deze verbruiken minder stroom dan traditionele verlichting, waardoor we die energie kunnen besparen.

Tom van Asten - Montair Environmental Solutions

Montair als bedrijf draagt bij aan een schonere, veiligere leefomgeving door onze klanten specifieke procesoplossingen te bieden welke in veel gevallen emissies en afvalstromen reduceren. Op onze eigen locatie streven we een zo laag mogelijke CO2 voetafdruk na door onder andere ons netto energieverbruik zo veel mogelijk te reduceren.

- Tom van Asten, CEO van Montair

5. Verwarmen en verkoelen

De verwarming van onze werkruimte gebeurt met een warmtepomp met gesloten bronsysteem. Deze geeft een warmteopwekking van circa 42,5 kW (en een koeling van circa 32 kW). De pieken in de verwarming worden opgevangen door een modulerende HR CV-ketel van max. 70 kW. Vloerverwarming is bij ons de hoofdvorm van verwarming om tijdens de koude dagen een aangenaam werkklimaat te behouden.

Wanneer het buiten warm is, gebruiken we hetzelfde systeem om ons pand juist koel te houden. De warmtepomp en een modulerende koelmachine, geïntegreerd in de luchtbehandelingskast, zorgen in de zomerperiode voor een instelbare inblaastemperatuur. 

In de werkplaats hebben we daarnaast tien ondersteuningsventilatoren geïnstalleerd, die zorgen voor een betere doorspoeling en temperatuursgelaagdheid.

Decoratieve afbeelding van hitte en kou
Grote afvalcontainers bij Montair

6. Grote afvalcontainers

Op ons terrein hebben we twee grote ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Door onze kleinere afvalcontainers te vervangen door deze grote varianten, hoeft het afval minder vaak opgehaald te worden. Dat scheelt niet alleen werk voor de afvalverwerker, maar beperkt ook de logistieke bewegingen en daarmee CO2 uitstoot.

7. Regenwater en Blatende grasmaaiers

Ons bedrijf staat in een prachtige, groene omgeving. Om aan te sluiten bij deze omgeving, zeker op het aangrenzende natuurreservaat Heesbeemden, is de aanleg van het groen op ons eigen terrein gedaan in samenwerking met Stichting Groengroep Sevenum. We verzorgen deze planten en bomen natuurlijk goed. Dit doen we samen met onze lokale hovenier en daarvoor gebruiken we regenwater, zodat we kostbaar drinkwater kunnen besparen. 

Rondom ons pand zijn twee weilanden te vinden. Deze maaien we niet met grasmaaiers. In het groeiseizoen van het gras worden de weilanden namelijk om en om begraasd door een groep schapen van Sheepdog training "Take Time" uit Blitterswijck. Dat bespaart stroom én zorgt regelmatig voor een nog mooier uitzicht.

De wei bij Montair met een herder met schapen en het gebouw op de achtergrond