Montair

Nieuwsbrieven

Outline #6

Milieubewust ondernemen, ISO 14001

Certificaat-ISO-14001-2004-(14-08-2015)-1

Montair heeft milieubewust ondernemen hoog in het vaandel staan. Om dit meer kracht bij te zetten hebben we ons de afgelopen periode ingezet om het ISO 14001 certificaat te mogen ontvangen. ISO 14001 is één van de normen die wereldwijd wordt toegepast om milieumanagement op te zetten en te certificeren. Door het behalen van dit certificaat laten we zien dat we als bedrijf structureel aandacht besteden aan milieu in onze bedrijfsvoering. Zo hebben we recent oplaadpunten voor hybride en elektrische auto’s op onze parkeerplek geïnstalleerd. Naast het ISO 14001 certificaat heeft Montair ook ISO 9001, ISO 3834-2 en VCA** (SCC**). 

MVO: oplaadpunten voor hybride en elektrische auto’s

 

VCA examen

Een VCA-certificaat is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Het doel is om medewerkers veiliger te laten werken. Alle medewerkers van Montair, van receptionist tot directeur, zijn verplicht het examen te volgen. Een mooie stap om zowel met plezier als veilig te werken.

VCA-examen in-company

 

Montair breidt uit naar Saoedi Arabië

In juli 2015 heeft Montair van National Environmental Preservation Co. (BeeA’h) in Al Jubail, Saoedi Arabië, een miljoenen opdracht ontvangen voor de engineering, vervaardiging en levering van hun tweede uitbreidingsproject voor de verbranding van schadelijke stoffen waaronder vaste stof, hoog- en laag calorische vloeistoffen en slib.

Dit turnkey project is de derde verbrandingsinstallatie van dit type op het bedrijf in Saoedi Arabië. Het systeem bestaat uit diverse tanks waarin alle ontvangen vloeistoffen verdeeld worden en naar de verbrandingsinstallatie worden gevoerd; een verwerkingsinstallatie voor slib en een afvalverwerking met toevoer naar de verbrandingsinstallatie voor vaste stoffen waaronder ook vaten, TBC’s en pallets.

Alle hierboven genoemde soorten afval worden middels speciale voedingssystemen, waaronder ook een shredder, naar een rotatieoven gevoerd. De afgassen afkomstig van deze rotatieoven worden verbrand in een verticale verbrandingskamer SCC (Secondary Combustion Chamber) tot een temperatuur van 1.200°C. De rotatieoven, alsook de SCC, zijn elk voorzien van twee aardgasbranders waarin ook laag- en hoog calorische vloeistoffen verbrand kunnen worden. Het luchtreinigingssysteem voor de behandeling van de afgassen afkomstig uit de SCC bestaat uit een verdampingskoeler, een tien kamers hebbende slangenfilter met dosering van calciumhydroxide en actiefkool, een quench-koeler, een gepakte bed kolom, twee zuig-trek ventilatoren en een 30 m hoge afblaaspijp.

Naast de levering van bovengenoemde componenten bevat de opdracht ook het voorzien van alle civiele werkzaamheden waaronder alle afvoersystemen, aanleg van wegen en een fundatieplaat waarop de installatie komt te staan, de volledige bekabeling van het systeem als ook de computersturing ervan.

Uitbreidingsproject Saoedi ArabiëUitbreidingsproject Saoedi Arabië

 

Uitbreiding R&D hal

Om aan de steeds toenemende vraag op het gebied van procestechnologie te kunnen voldoen, is er een bouwvergunning verkregen om een nieuw gedeelte bij te bouwen. In dit aangrenzende gedeelte van het huidige pand, kunnen nieuwe machines worden geëngineerd en opgebouwd. Indien gewenst, kan deze speciale ruimte strikt toegankelijk zijn voor gescreende medewerkers.

 

Nieuwe service: technische dienstverlening

Naast machinebouw biedt Montair ook een nieuwe service: technische dienstverlening. Een belangrijk onderdeel van deze pijler is het onderhoud van bestaande installaties. De mogelijkheden van onze dienstverlening zijn zeer divers, van revisies tot het voltooien van casestudies. We maken graag een afspraak met u om te kijken welke behoefte u heeft om een passende service voor u aan te bieden. Verdere info zie onze nieuwe flyer

Onderhoud van leidingwerk aardappelverwerkende industrie

 

Transportcontainers voor CINTIA, CONSUS en CINTIA-L

Montair verkreeg in 2014 de eerste opdracht voor het engineeren en bouwen van twee specifieke transportcontainers voor de Chinese markt. De containers worden in China ingezet voor het transporteren van harsen “Spent Resins” en Sludge/concentraten van de Nuclear Power Plants (NPP’s) en de verwerkingsinstallaties. Voor de herkenbaarheid hebben we specifieke namen aan deze transportcontainers toegewezen:

CINTIA container = Container In Nuclear Transport of Ion exchange resins Abroad

CONSUS container = COntainer for Nuclear SUSpensions

De inhoud voor deze transportcontainers zijn 1 m³ voor de CINTIA (harsen) en 5 m³ voor de CONSUS (Sludge/concentraten).

Al vanaf de eerste realisatie van de CINTIA containers voor China is er door de firma Transnubel een variant van de CINTIA besteld. Deze is gebaseerd op het bestaande ontwerp maar specifiek aangepast naar de wensen van de Belgische klant. Dit nieuwe ontwerp kreeg de naam CINTIA-L en heeft een inhoud van 2,33 m³. Twee van deze CINTIA-L containers zijn in een 20 ft high cube open top container ingebouwd, op deze manier kan er nagenoeg 5 m³ in één transport.

De containers worden geleverd met een ADR type goedkeur, CSC certificaat en het
IP-2 conformiteitscertificaat.

CINTIA-L containers ingebouwd in een open top containerCINTIA-L containers ingebouwd in een open top container

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Over Montair

Montair Process Technology B.V., opgericht in 1971, verzorgt “turnkey”-oplossingen op maat. Wij zijn onderscheidend door onze innovatieve en duurzame aanpak. Een klantgerichte en uitgebalanceerde combinatie van engineerings-disciplines, productie en testmogelijkheden.

Lees meer

Actueel

Montair momenteel slecht bereikbaar

Door onvoorziene omstandigheden is Montair momenteel slecht tot niet telefonisch bereikbaar. Wij... »


Foto Louis Manders

In Memoriam Louis Manders 1952-2019

Vrijdagmorgen 15 maart 2019 ontvingen wij het droevige bericht dat de oprichter van Manders... »


Meer nieuwsberichten

Contact

Montair Process Technology B.V.
Heuvelsestraat 14
5976 NG Kronenberg +31 77 467 2473 Algemene voorwaarden »

Alle contactgegevens

Plan uw route naar Montair