Onze experts

De experts van Montair kenmerken zich door hun specialistische kennis en jarenlange ervaring. Iedere dag staan de collega’s van projectmanagement, design, engineering, productie en klantondersteuning klaar om erop toe te zien dat alle doelstellingen van de projecten worden behaald. 

Geweldige zaken worden nooit door één persoon gedaan. Ze worden gedaan door een team van mensen.

- Quote van Steve Jobs

Montair_071.jpg

Ik analyseer het vraagstuk van de klant en vertaal dit samen met de collega’s in functionele en technische specificaties. Hierdoor is het voor mij van belang dat er korte lijnen zijn met zowel de opdrachtgever als de ontwerpers en engineers die de opdracht uitwerken. Zo komen we gezamenlijk tot de meest duurzame en efficiënte oplossing die past binnen de wet- en regelgeving.

Maurice Evers - Sales Manager
Maurice Evers - Sales Manager

Montair is een bedrijf waar eigen inbreng wordt gewaardeerd en gestimuleerd. We zijn een hecht en gedreven team dat altijd naar een oplossing werkt. Het mooiste van Montair is dat je een product ziet groeien vanaf engineering tot aan besturing, productie, montage en afname.

Stefan Bouten - Production Manager
Stefan Bouten - Production Manager

Montair ontwikkelt totaaloplossingen die bijdragen aan een schone en veilige omgeving. Dat kan alleen met medewerkers die kennis en ervaring hebben op dit gebied. En gelukkig heeft Montair een inventief en deskundig team, al meer dan 50 jaar lang!

Tom van Asten - CEO
Tom van Asten - CEO

Voor klanten ben ik veelal het gezicht van Montair als ze ons bezoeken of bellen. Het is plezierig werken bij Montair: afwisselend, uitdagend en met voldoende doorgroeimogelijkheden.

Ingrid Meulenkamp - Secretary
Ingrid Meulenkamp - Secretary

Ik heb al 30 jaar ervaring in het engineeren van nieuwe machines en installaties en ik ontwikkel mezelf op dat gebied nog steeds. Ieder vraagstuk is uniek. Het is mooi dat we onze kennis en ervaring kunnen inzetten om klantgericht de juiste oplossing te vinden.

Peter Maessen - Senior Project Engineer
Peter Maessen - Senior Project Engineer

Als chemisch procestechnoloog beschik ik over de kennis om (chemische) processen te begrijpen en door te rekenen. Het mooie aan mijn werk hier bij Montair is dat ieder project uniek is en nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.

Stefan Stouten - Process Technologist
Stefan Stouten - Process Technologist

Montair staat altijd open voor vernieuwingen en ontwikkelingen. Klanten vanuit de hele wereld weten ons te vinden met allerlei vraagstukken. Ook mijn collega’s en ikzelf staan niet stil. Stilstand is immers achteruitgang.

Susanne van Mierlo - Administrative Assistant
Susanne van Mierlo - Administrative Assistant

De projecten die ik op de productie-afdeling van Montair meemaak zijn innoverend en zeer verschillend. Dit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.

Huub van der Sterren - Production
Huub van der Sterren - Production

Anders dan bij vele andere bedrijven, gaat bij Montair kwaliteit boven kwantiteit. Ik vind het belangrijk om allround te kunnen werken; van het kanten van plaatwerk tot het lossen van een vrachtwagen. Maar het laskeurwerk heeft toch wel mijn voorkeur.

Jarno Hendriks - Lasspecialist / Monteur
Jarno Hendriks - Lasspecialist / Monteur

Als Controller ben ik bij Montair nauw betrokken bij de bewaking van de voortgang en beoordeling van het projectresultaat. Dit geeft een solide basis voor onze financiële verslaggeving. Bij Montair werken we steeds aan unieke projecten voor onze klanten. Dat maakt mijn werk leuk en afwisselend.

Brent Schoonen - Controller
Brent Schoonen - Controller

Montair is een uniek bedrijf met een grote diversiteit aan specifieke projecten. Het bedrijf heeft korte lijnen waardoor we snel kunnen schakelen op vraagstellingen van klanten. Er heerst een fijne werksfeer waar iedereen wat voor elkaar over heeft.

Berry van den Munckhof - Design Leader
Berry van den Munckhof - Design Leader

Montair is een dynamisch bedrijf met, wereldwijd, uitdagende projecten! We zitten in een nichemarkt met unieke projecten. Aangezien niets ‘standaard’ is, geeft dit een extra dimensie aan de inkoop.

Maik Wilms - Purchase Leader
Maik Wilms - Purchase Leader

Bij Montair hebben we een uiteenlopend pakket aan producten en installaties die we engineeren, fabriceren én leveren. Dit maakt het werkt ook heel divers en uitdagend. Ik vind het vooral leuk om de functionele werking van de installatie uit te werken en later ook in de praktijk terug te zien.

Frank Geurts - Senior Project Engineer
Frank Geurts - Senior Project Engineer

Directie

Tom van Asten, al tientallen jaren bekend met het bedrijf, is sinds 2020 directeur bij Montair Environmental Solutions BV. De kernwaarden van Montair sluiten naadloos aan bij Tom:

"Het is voor de mensheid van belang dat we:

 • de luchtkwaliteit verbeteren,
 • het nucleair en chemisch afval zoveel mogelijk reduceren
 • en zo schoon en veilig mogelijk maken voor de lange termijn opslag
 • en dat we in staat zijn om onderzoek te doen naar medicijnen
 • in Nederland, Europa én de rest van de wereld.

Montair zorgt met onderzoek en ontwikkeling voor het ontwerp, de productie en realisatie van totaaloplossingen die bijdragen aan deze doelstellingen. "

Projectmanagement

Onze projectleiders beheren en plannen uw project en ontzorgen van begin tot eind. Zij houden nauwlettend in de gaten of het geleverde systeem voldoet aan de gestelde (kwaliteits)eisen en de op dat moment geldende wet- en regelgeving. Door de zorg en aandacht van onze projectleiders wordt ieder systeem ‘sleutel klaar’ opgeleverd.

Montair_020.jpg

Design & Engineering

De engineers van Montair vertalen uw vraagstuk naar een technische oplossing die minimaal voldoet aan de wettelijk gestelde eisen op dat moment. Het tempo van veranderingen in de techniek én regelgeving zorgt voor een uitdagende omgeving. Door de tientallen jaren ervaring van de ontwerpers en constructeurs bij Montair én hun ambitie om up-to-date te blijven in de techniek, kunt u erop vertrouwen dat u de beste totaaloplossing geleverd krijgt.

 • Turnkey oplossingen in de procestechnologie
 • Conceptueel, functioneel & detail ontwerp
 • Veiligheidsstudies en risicoanalyses zoals: RIE, FMEA & HAZOP
 • ATEX
 • Werktuigbouwkundig, elektrotechnisch & software engineering

Om dit te realiseren beschikt Montair over een team van specialisten met excellente knowhow op het gebied van werktuigbouwkundig construeren, procestechniek, elektrotechnisch ontwerpen en industriële automatisering. Deze disciplines worden ondersteund met diverse programmeersoftware- en ontwerpsoftware pakketten.

Ontwerp- en tekeningen software:

 • Autodesk Inventor Professional 2018
 • Autodesk Vault Basic 2018
 • Autodesk AutoCAD 2018
 • Autodesk Fusion Team Participant
 • Cadac NXTdim Suite
 • EPLAN Electric P8

Sterkteanalyse software:

 • Autodesk Inventor Nastran

Programmeer software:

 • Tia-Portal (Siemens S7-300 PLC/ S7-1200 PLC/ S7-1500 PLC/HMI panel/SCADA/Drives)
 • WinCC Flexibel (Siemens HMI panel)
 • WinCC (Siemens SCADA)
 • Step 7 (Siemens S7-300 PLC)
 • Step 7-MicroWin (Siemens S7-200 PLC)
 • SIMATIC PCS 7 (Siemens S7-400 CPU)
 • Logosoft (Siemens Logo)
 • Citect (Aveva SCADA)
 • Melsoft GT Works 3 (Mitsubishi HMI)
 • Melsoft GX Works 2 (Mitsubishi PLC)
 • JMobile suite (Exor HMI)
 • Proficy machine edition (GE PLC)
Montair_001.jpg

Inkoop

De collega’s van inkoop selecteren de juiste toeleveranciers met producten die voldoen aan de gestelde eisen. Zij zijn continu op zoek naar de meest duurzame en efficiënte oplossing. Deze is niet puur prijsgericht maar, in het belang van u als klant, gebaseerd op een goede kwaliteit- en prijsverhouding.

Verkoop

Ons verkoopteam bestaat uit technisch opgeleide mensen die goed luisteren en analyseren wat u echt nodig heeft. Ze kijken verder dan uw vraag en geven u graag extra advies. Zodat u de juiste oplossing krijgt voor uw specifieke vraagstuk. In welke branche u ook werkzaam bent. 

Administratie

Onze collega’s van de administratie zorgen op de achtergrond voor een juiste afhandeling van zaken, waardoor de projecten naar volle tevredenheid verlopen.

Werkplaats

Montair beschikt over een ruime werkplaats waar de monteurs, lasspecialisten en engineers in eigen beheer prototypes én complete machines fabriceren en verfijnen. Ieder equipment is uniek en wordt op maat gemaakt. Omdat onze engineers weten hoe het is om een ontwerp om te zetten naar een werkend product, verliezen ze tijdens het ontwerpen nooit het praktische aspect uit het oog. De monteurs hebben via de digitalisering van de werkplaats beschikking over de werkbonnen, laatste stand van de vrijgegeven tekeningen en instructies. De integratie van de installaties is hierdoor optimaal en uw eindproduct precies zoals gewenst.

Onze gecertificeerde mechanisch- en elektromonteurs:

 • bouwen het product zelf op
 • stellen het samen
 • testen het systeem uitvoerig
 • maken het (al dan niet in delen) transport-klaar
 • bouwen, indien gewenst, het systeem bij de klant weer op waarna het, samen met de software engineer, in bedrijf gesteld wordt.
Montair_042.jpg