Jarno Hendriks bekijkt zijn tablet in de montagehal van Montair

Aan het woord

Frank Thomassen, R&D, Canon Production Printing

“CPP werkt al ca 30 jaar samen met Montair. Onze samenwerking is gaande de jaren uitgebouwd; van de productie van een pakkingring tot het laten aanpassen én bouwen van diverse producten, processen en complete installaties. Het getuigt van deskundigheid dat het team van Montair zelf pilot- en productieplants ontwerpt én bouwt. En vooral ook snel kleine aanpassingen van installaties en opstellingen uitvoert.

CPP kiest voor Montair vanwege de directe en snelle ondersteuning. En vanwege de prettige wijze waarop we al jaren met elkaar omgaan. Daarbij ervaren wij het als een gunstige ontwikkeling dat  Montair is meegegroeid in alle facetten van technische ontwikkeling tot productie. En een ander voordeel is dat het bedrijf zeer dichtbij is waardoor het mogelijk is snel en kort bij elkaar te komen voor overleg.”


Aan het woord

Michel Detische, Procurement Accountmanager Canon Production Printing

“Als inkoper zorg ik onder andere voor het equipment dat nodig is om onze eigen producten te maken. Deze producten zijn essentieel om onze printers te exploiteren. Montair heeft samen met  CPP vier jaar geleden een installatie ontworpen én de pilotplant gebouwd waardoor grondstoffen worden getransformeerd tot een nieuw eindproduct: de UV-gel inkt. Deze inkt is nu twee jaar vanuit CPP Venlo op de markt en is wereldwijd uniek; deze inkt is vloeibaar en blijft in ‘bolletjes’ liggen, loopt niet uit en is bestand tegen zonlicht. Dit zorgt ervoor dat alle geprinte producten lang meegaan.

Onze communicatie met Montair is erg prettig, open en informeel. Doordat het team altijd bereid is wat extra stappen te zetten in het uitproberen en testen van producten en processen zijn we tot een mooie en goedwerkende pilotplant gekomen. Waarna Montair de grote installatie heeft gefabriceerd en geïnstalleerd. Bij de bouw hadden we bijna dagelijks overleg om kort cyclisch hier en daar waar nodig wat bij te schaven. Hierdoor heeft het traject geen vertraging opgelopen en is het originele plan naar volle tevredenheid gerealiseerd. Montair is een voorbeeld van goed vakmanschap, met de juiste certificeringen!”

Wie is Canon Production Printing?

Canon Production Printing, is van oorsprong een Nederlands bedrijf (voormalig Océ) dat kopieermachines vervaardigt. CPP kent een lange geschiedenis van innovaties die worden toegepast op het gebied van documentbeheer, bedrijfsprocessen, grafische kunst, industrieel printen en zelfs de conservering van beeldende kunst.