Decoratieve afbeelding van gele vaten met nucleair afval

Om ervoor te zorgen dat er zo weinig en zo veilig mogelijk met nucleair afval wordt gewerkt, heeft Montair een breed scala aan opties om aan alle verwerkingsvereisten te voldoen.

Zo leveren wij:

Transportcontainers en -drums

Handling van nucleair besmette harsen

Transporttrolleys

Dubbel deksel systeem (Dummy DDS)

Luchtdicht vatenvulsysteem

Transportcontainers en transportvaten

Montair ontwikkelt en bouwt diverse vaten en containers voor het transport van nucleaire afvalstromen. Het ontwerp voor de transportcontainers gebeurt in nauw overleg met u. Iedere unieke transportverpakking is een weloverwogen ontwerp naargelang de specifieke aard van het te transporteren medium en de vereiste radiologische afscherming tegen straling. Afschermingen van de containers kunnen vervaardigd worden uit gietstaal, gewalst staal, staal met lood-granulaat of gegoten lood. Indien gewenst, zorgt Montair voor verpakkingen in een gangbare transportunit (bijvoorbeeld een 20ft container) ingebouwd en voorzien van de noodzakelijke vergunningen en keuringen.

Meer informatie aanvragen

Handling van nucleaire besmette producten

Voor de handling van nucleaire besmette producten of afval in vaten ontwikkelt Montair voor u de meest uiteenlopende handling systemen: van (semi) geautomatiseerde transport trolleys voor caissons, deksel manipulatoren, vaten grijpers, geautomatiseerde besmettingsdetectie systemen tot een mortel afvulinrichting. Wij gaan geen uitdaging uit de weg.

Meer informatie aanvragen

Transport trolleys

Voor het vervoeren van radioactieve producten in een beschermende omgeving heeft Montair al dan niet geautomatiseerde trolleys ontworpen die het contact met het nucleaire afval voor de gebruikers en hun omgeving verminderen.

Meer informatie aanvragen

Rendering van een nucleaire drum met het double lid systeem van Montair

Dubbel Deksel Systeem (Dummy DDS)

Onze transportvaten zijn, afhankelijk van het gebruik en de keuze, uitgevoerd met een binnen-vat of korf. De vaten kunnen aangesloten worden op een dubbel dekselsysteem om zo besmetting van buitenaf tegen te gaan.

Meer informatie aanvragen

Luchtdicht vatenvulsysteem

Deze installatie zorgt ervoor dat nucleair besmette harsen veilig in opslagvaten gevuld kunnen worden. 

Via een rollerbaan wordt het vat in een beschermde kast getransporteerd, waar het langs twee stations gaat. Als eerste haalt een vacuümgrijper het deksel van het vat. Bij de volgende stop wordt het vat omhoog geduwd en wordt het aangedokt aan de vulopening. Verschillende sensoren zorgen ervoor dat het vat goed aangesloten is, zodat het op een veilige manier gevuld kan worden met nucleair besmette harsen. 

Zodra dit proces klaar is, zakt het vat weer en rolt het terug naar het eerste station, waar het deksel weer teruggeplaatst wordt. Het vat gaat met de rollerbaan weer de kast uit en gaat verder in het proces, zonder enige tussenkomst van een operator in de buurt van het vat.

Meer informatie aanvragen